Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Καμμένος από την εθνική ανεξαρτησία στο δολλάριο

Από τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες έχουμε ακούσει πολλά και διάφορα. Περί απώλειας εθνικής ανεξαρτησίας, περί δωσιλόγων και τιμωρίας των ενόχων και φυσικά μπόλικη αντιμνημονιακή ρητορία. Δεν θα μπούμε  εδώ στη διαδικασία να ασκήσουμε συνολική κριτική στο πολιτικό μόρφωμα των Ανεξάρτητων  Ελλήνων, στο πολιτικό του πρόγραμμα και στο πολιτικό παρελθόν (Ν.Δ μέχρι πολύ πρόσφατα) της μεγάλης πλεοψηφίας των στελεχών του. Μας απάλλαξε από αυτό ο Πάνος Καμμένος με την νέα πρόταση που έχει αρχίσει να λανσάρει τελευταία η οποία είναι εξόχως αποκαλυπτική των προθέσεων και του προσανατολισμού του ίδιου και του κόμματος τουΣε συνεντευξή του στην ΕΤ3 στις 30/11/12 ανέφερε χαρακτηριστικά : ''και βλέπουμε τώρα ότι για διαγραφή του χρέους μιλούν τώρα και το ΔΝΤ και οι ΗΠΑ και κορυφαίοι οικονομολόγοι από την Ε.Ε'', ''η λύση είναι διαγραφή του χρέους όπως ρεαλιστικά πια μας προτείνουν οι πραγματικοί μας σύμμαχοι που είναι μόνο οι ΗΠΑ και οι χώρες του ΔΝΤ όπως η Ρωσία και η Κίνα μας το λέει η κυρία Λαγκάρντ και επιμένουμε εμείς να πηγαίνει ο κ.Σαμαράς γονυπετής και να παρακαλάει την κ.Μέρκελ και τον κ.Σόιμπλε'', ''Ο κ.Σαμαράς πάλι με τα ίδια λόγια ξενυχτάει δήθεν και παλεύει το βράδυ και την άλλη μέρα μας λέει έρχεται μια καινούργια μέρα, την καινούργια μέρα κάποιοι έχουν γίνει δισεκατομυριούχοι από τις αποφάσεις αυτές και την ίδια στιγμή αρνούνται να κάνουν την λύση που τους λέει η κυρία Λαγκάρντ και οι Ηνωμένες Πολιτείες''. 


Τέλος στην ερώτηση τέλος για το αν ανήκει στο λόμπι της δραχμής απάντησε : ''Έχουν βάλει μπροστά το δίλλημα ευρώ ή δραχμή, δεν υπάρχει το δίλημα ευρώ ή δραχμή σας λέω λοιπόν ότι μία ενναλακτική λύση εάν θελήσουν να μας βγάλουν από το ευρώ που δεν υπάρχει περίπτωση με τη θέληση της χώρας γιατί η τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να ασκήσει βέτο στην ΕΚΤ σε περίπτωση που δεν μας βάλει στο λεγόμενο target 2 μπορεί όμως να επιλέξει η χώρα να πάει σε νόμισμα ισχυρότερο του ευρώ όπως είναι το δολλάριο. Οι γερμανικές απαιτήσεις από το δάνειο που έδωσε το κατοχικό αν τιτλοποιηθούν και δοθούν στις ΗΠΑ που τις ζητούν, εάν τιτλοποιηθούν οι απαιτήσεις σε CDO από τις έρευνες για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μπορούν να φέρουν μετρητά στην χώρα που μπορεί να επιζήσει η χώρα''. 

Δεν νομίζουμε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις χωρούν πολλών παρερμηνιών. Ο Καμμένος αφού περιέγραφε την τραγική πραγματικότητα με μελανά χρώματα πάντα μένοντας σε επιδερμικές αναλύσεις των αιτιών(σκανδαλολογία,προσωπικές ευθύνες κτλ.) πάντα τελείωνε προτείνοντας ως λύση τις προτάσεις του ΔΝΤ και των ΗΠΑ και ότι η Ελλάδα αυτούς πρέπει να ακολουθήσει. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η πολιτική εξαπάτηση έχει πάρει θηριώδεις διαστάσεις και όχι μόνο από τους συνήθεις ύποπτους (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΔΗΜΑΡ) αλλά και από το ετερόκλητο''αντιμνημονιακό'' στρατόπεδο (ΣΥΡΙΖΑ,Χ.Α,Καμμένος).

Ο Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σήκωσαν από την αρχή ψηλά τα λάβαρα του αντιμνημονιακού αγώνα και της υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας και τελικά βρήκαν την λύση . Το καλό ΔΝΤ της κ.Λαγκάρντ και η σύμμαχος ΗΠΑ. Για να επανέλθουμε στο έδαφος της κοινής λογικής θα υπενθημίσουμε στον Καμμένο που ίσως να το ξέχασε ότι στην τρόικα που επιβάλλει τα μνημόνια δεν συμμετέχει μόνο η Μέρκελ αλλά και το ΔΝΤ φυσικά που πριν την Ελλάδα έχει επιβάλλει μνημόνια και έχει καταστρέψει οικονομικά χώρες σε κάθε γωνιά του κόσμου εδώ και πολλές δεκαετίες και μάλιστα ''μόνο του'' χωρίς δηλαδή την Μέρκελ και τον Σόιμπλε.

Το πιο τραγελαφικό είναι ότι την ίδια ώρα που ο Καμμένος στρέφεται λεκτικά εναντίον της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης μας προτείνει να ακολουθήσουμε τις επιταγές του κατεξοχήν θεσμικού οργάνου της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και όργανο των υπερεθνικών ελίτ. Δεν γνωρίζει ο Καμμένος ότι οργανισμοί όπως το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου,ο ΟΟΣΑ κτλ είναι η θεσμική έκφραση της νέας τάξης και οι εμπνευστές των πολιτικών που μας έφεραν μέχρι εδώ ή απλά προσπαθεί να εξαπατήσει τους αφελείς;

Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα του νομίσματος και αφού επανέλαβε και αυτός ότι το δίλημμα δραχμή ή ευρώ είναι ψευτοδίλημα και αναμάσησε τα γνωστά υπνωτικά εφησυχασμού δηλαδή ότι δεν μπορούν να μας διώξουν από το ευρώ για νομικούς λόγους (και το μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις παρότι έκαναν κουρελόχαρτο ακόμα και το αστικό σύνταγμα επιβλήθηκαν και εφαρμόζονται) πέταξε την ''βόμβα'' πέρι υιοθέτησης του δολλαρίου ως νέου νομίσματος της χώρας.

Το μόνο επιχείρημα του Καμμένου υπέρ του δολλαρίου ήταν ότι είναι πιο ισχυρό από το ευρώ. Πάλι πρέπει να του υπενθημίσουμε ότι αυτό ήταν το βασικό επιχείρημα για να πάμε από την δραχμή στο ευρώ και όλοι αντιληφθήκαμε την ''ευλογία'' του ισχυρού νομίσματος. Επίσης ενώ ο Καμμένος με τις πατριωτικές κορώνες που όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει και σωστά για κατοχή και για ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας μόλις ερχόμαστε στο συγκεκριμένο και στο δια ταύτα δηλαδή την επαναφορά εθνικού νομίσματος δηλώνει υπέρμαχος του δολλαρίου. Ας μας βρεί μια χώρα, όχι μόνο σήμερα αλλά γενικά στην ιστορία που είναι στοιχειωδώς ανεξάρτητη χωρίς εθνικό νόμισμα και εθνική κεντρική τράπεζα που να ελέγχει την κυκλοφορία του. Μόνο οι μπανανίες και οι αποικίες έχουν ως νόμισμα το νόμισμα των επικυρίαρχων. Για τρίτη φορά να υπενθημίσουμε και κάτι άλλο στον Καμμένο. Ένας από τους λόγους της οικονομικής κατάρρευσης και καταστροφής της Αργεντινής ήταν ότι ενώ είχε διατηρήσει το εθνικό της νόμισμα, αυτό ήταν εγγυημένο από το δολλάριο με το περίφημο Πρόγραμμα Μετατρεψιμότητας με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα. Τέλος η Αργεντινή υπήρξε ένα από τα πολλά θύματα του ΔΝΤ του οποίου τις επιταγές ο Καμμένος μας καλεί να ακολουθήσουμε.

Η μόνη πρόταση που μπορεί να αντιμετωπιστεί σοβαρά είναι τα περί διαγραφής του χρέους. Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Το τοκογλυφικό χρέος και οι τόκοι που καλπάζουν ανεξέλενκτα είναι εις γνώση των δανειστών ότι δεν είναι δυνατόν ποτέ να αποπληρωθεί άλλωστε δεν είναι αυτός ο βασικός στόχος. Όσο και να στίψουν την Ελλάδα και όσα μέτρα και να πάρουν δεν επαρκούν επίσης πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος της ανεξέλεκτης χρεοκοπίας που μπορεί να πυροδοτήσει επικίνδυνες για αυτούς καταστάσεις. Αυτός είναι ο λόγος και του πρώτου κουρέματος του χρέους(εις βάρος των ταμείων) και των υπολοίπων κουρεμάτων που ήδη συζητιούνται και θα ακολουθήσουν. Τα κουρέματα που προτείνει το ΔΝΤ και διάφοροι οικονομολόγοι δεν έχουν καμία σχέση με την μονομερή διαγραφή του χρέους που πρέπει να κάνει η Ελλάδα.

Φυσικά ο καυγάς ΔΝΤ,ΗΠΑ με την Ε.Ε και κυρίως την Γερμανία και η μεγάλη διάσταση απόψεων είναι καυγάς για το πάπλωμα. Ποιός θα φορτώσει στον άλλον τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης και το μοίρασμα και το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιροής και των αγορών. Σε αυτήν την σύγκρουση αργά ή γρήγορα όλος ο αστικός πολιτικός κόσμος θα πάρει θέση και βάση αυτής της αντίθεσης θα έχουμε νέες αντιπαραθέσεις  και διαιρέσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Καμμένο κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ απλά εκφράζεται πιο διπλωματικά. Ο Καμμένος ήταν ο πρώτος που πήρε τόσο απροκάλυπτα και καθαρά θέση. Η στροφή επίσης του Βήματος σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται.

Τέτοιες συγκρούσεις θα μπορούσαν υπό προυποθέσεις να αποτελέσουν ευκαιρία για την Ελλάδα όμως ο Καμμένος απλά προτείνει από τον ένα επικυρίαρχο να πάμε στον άλλον.

Οι πατριωτικές και αντιμνημονιακές κορώνες δεν κοστίζουν τίποτα το αντίθετο, ξεγελούν τους αφελείς όταν όμως πρέπει να τοποθετηθείς πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα τότε φαίνεται τι κρύβεται πίσω από το παραπέτασμα καπνού και στην περίπττωση του Καμμένου είναι το δολλάριο και οι ΗΠΑ.   

2 σχόλια:

  1. Όλη η κόντρα που έχει ξεσπάσει στους Ανεξάρτητους Έλληνες και οι διαγραφές που πέφτουν οφείλονται στην αντιπαράθεση ΕΕ κυρίως Γερμανίας με τις ΗΠΑ δηλαδή και το ΔΝΤ το οποίο ελέγχουν και ο νομισματικός πόλεμος ευρώ - δολλαρίου. Η απότομη στροφή Καμμένου προς τις ΗΠΑ τον έφερε σε αντίθεση με τους πιο φιλό ΕΕ. Δηλαδή στους ''Ανεξάρτητους'' Έλληνες τσακώνονται για το ποιανού αποικία θα είμαστε(της ΗΠΑ ή της Γερμανίας)και σε ποιανού τη σφαίρα επιρροής θα ανήκουμε. Θα μπορούσε να παραλληληστεί αυτή η κατάσταση με τις πολιτικές έριδες όταν μετά την επανάσταση υπήρχαν το Αγγλόφιλο κόμμα, το Ρωσόφιλο και το Γαλλόφιλο για τέτοια κατάσταση μιλάμε.
    Τώρα τα ξεκατινιάσματα και τα καραγκιοζιλίκια όπου βγαίνουν και διάφορα άπλυτα στη φόρα είναι μόνο για γέλια. Εδώ το πιο αναλυτικό σχόλιο του Ρεσάλτο http://resaltomag.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1081.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επιβεβαίωση της αναλυσής μας δια στόματος Ζώη.
    Αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι ο Π. Καμμένος προβάλλει ως λύση για τη χώρα το δολάριο, ο κ. Ζώης είπε: «Με το χάος δεν μπορώ να συνομιλήσω. Είμαι ανίκανος, είμαι πολύ μικρός, είμαι ελαχιστότατος. Μπορεί να μιλάει ο Θεός με το χάος. Εγώ έχω μάθει ότι οι άνθρωποι συζητούν με πολύ συγκεκριμένα δεδομένα μπροστά τους».

    «Είναι πολύ σημαντικό» συνέχισε «να μην παρασύρουμε τους Έλληνες σε ιδεολογήματα, τα οποία δεν έχουν καμία ισχύ. Είναι επικίνδυνο να λες ότι θα πας στο δολάριο, όταν έχεις υπογράψει τη Συνθήκη της Λισσαβόνας μαζί με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, στης οποίας στο 50ό άρθρο αναφέρεται ρητά ότι δεν υπάρχει τρόπος εξόδου από το ευρώ».

    «Πρέπει να πούμε στους Έλληνες ότι αυτή η τοποθέτηση ισοδυναμεί με έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση» πρόσθεσε, σημειώνοντας: «Να θυμόμαστε ότι αυτές είναι επικίνδυνες ιδέες, οι οποίες οδηγούν στο πουθενά. Όσες χώρες δολαριοποίησαν την οικονομία τους, πιστεύοντας ότι θα σωθούν, κατέληξαν στο χάος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή