Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ηλίθιοι ή ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ;


Ηλίθιοι Ή Προβοκάτορες Στην ΑΔΕΔΥ;

Σε μια καυστική και αποκαλυπτική παράλληλα δήλωση προέβησαν σήμερα Δευτέρα οι εκπρόσωποι της παράταξης των Παρεμβάσεων στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, Γιάννης Αναγνωσταράς, Λάμπρος Νικαλαράς και Αγγελική Φατούρου, σχετικά με την κήρυξη απεργίας της ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 14/5 και όχι για την Παρασκευή 17/5, όπως ζήτησε η ΟΛΜΕ.

Ηλίθιοι ή ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ;

Σε μια πρωτοφανή διασπαστική και εν τέλει υπονομευτική για την απεργία των καθηγητών [από 17/5] απόφαση κατέληξε η ΑΔΕΔΥ, μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ, η οποία υπερψηφίστηκε από ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, για κήρυξη δημοσιοϋπαλληλικής απεργίας αύριο Τρίτη, ημέρα που δεν έχει καν αρχίσει η επιστράτευση των καθηγητών [αρχίζει από το μεσημέρι της Τετάρτης]!!!

Την ημέρα και τις ώρες που όλοι οι συνδικαλιστές των ΕΛΜΕ πρέπει να περιοδεύουν σε όλα τα σχολεία της χώρας, να συζητούν και να καλούν 85.000 εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στις 89 Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται αύριο, προκειμένου ο κλάδος να υπερψηφίσει την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία από 17/5-24/5 και νέες ΓΣ για κλιμάκωση, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ [με προφανή χθεσινή απόφαση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ] αρνείται να δεχτεί την πρόταση της ΟΛΜΕ, του κλάδου που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5 και προβαίνει σε αυτήν την αθλιότητα.

Εμείς συνεχίζουμε! Αποφασίζουμε καθολικά υπέρ της εισήγησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ, οικοδομώντας ταυτόχρονα τους πανεργατικούς, παλλαϊκούς και κοινωνικούς όρους για την ανατροπή της επιστράτευσης.

- Οι άθλιες μεθοδεύσεις των κυβερνητικών φερεφώνων μας δυναμώνουν!

- Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να κηρύξουν απεργία για τις 17 Μάη.

Πηγές των Παρεμβάσεων ενημέρωσαν κατόπιν για το τι έγινε στη συνεδρίαση:
Από την αρχή, με την εισήγηση του Τσικρικά φάνηκε ότι δεν υπήρχε πρόθεση για κινητοποίηση στις 17 Μάη αλλά για 24ωρη την Πέμπτη 16 Μάη. Παρ΄ όλο που το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (Κοτσυφάκης) ζήτησε καθαρά και επανειλημμένα απεργία στις 17, και από το ΔΣ της ΔΟΕ (ο Μαντάς) ήρθε και έκανε πρόταση για απεργία την Παρασκευή, το κλίμα ήταν αρνητικό. Έγινε επίσης γνωστό από την αρχή της συνεδρίασης ότι η ΓΣΕΕ δεν προτίθεται να πάει την Παρασκευή και ότι συζητά για στάση εργασίας την Πέμπτη.

Η πρόταση του Αρβανιτίδη από το ΠΑΜΕ ήταν για απεργία αύριο και ότι αυτοί θα προτείνουν στις Γενικές Συνελεύσεις 48ωρη Πέμπτη –Παρασκευή. Τα επιχειρήματά του ήταν, ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η Παρασκευή, μπορεί και να καταψηφιστεί από τις συνελεύσεις και δε μπορεί να κάνει η ΑΔΕΔΥ απεργία και να μην κάνει η ΟΛΜΕ, ή να πάνε παρατάξεις να ψηφίσουν τώρα απεργία και μετά τα μέλη τους να μην απεργούν, ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά απόφαση για την Παρασκευή.

Στη συζήτηση που γινόταν, ιδιαίτερα αφότου έφυγε ο Κοτσυφάκης, οι εκφράσεις χόντραιναν συνεχώς: ο Κουτσουμπέλης είπε ότι οι καθηγητές είναι ανεύθυνοι, ο Μπόικος ότι δε μπορεί να μας εκβιάζει η ΟΛΜΕ, ο Αντωνάκος ότι δεν υπάρχει κανένας που να υποστηρίζει την απεργία στις εξετάσεις, ο Τσικρικάς ότι δε μπορούν οι καθηγητές να μεταθέτουν τις ευθύνες τους στην ΑΔΕΔΥ, αλλά βέβαια όλοι ήταν υπέρ της πολιτικής καταγγελίας της επιστράτευσης.

Οι Παρεμβάσεις υποστήριξαν το αίτημα της ΟΛΜΕ για απεργία στις 17 και ζητήσαμε σύγκληση ΓΣ για να αποφασιστεί κλιμάκωση σε συμπόρευση με τους εκπαιδευτικούς.
Σε μέλη της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ άρεσε η πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία αύριο, και έκαναν διακοπή 10λεπτη και ενώ όλα τα μέσα είχαν ήδη ανακοινώσει απεργία την Πέμπτη, άλλαξε πρόταση ο Τσικρικάς και έκανε νέα πρόταση για 24ωρη απεργία αύριο και στάση εργασίας την Πέμπτη μαζί με τη ΓΣΕΕ. Μπήκε λοιπόν σε ψηφοφορία πρώτα η 24ωρη απεργία για αύριο 14 Μάη και ψηφίστηκε απο ΠΑΣΚ ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ με δυο λευκά της Αυτόνομης Παρέμβασης. Μπήκε μετά η στάση εργασίας την Πέμπτη με τη ΓΣΕΕ και ψηφίστηκε από ΠΑΣΚ ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ (στήριξη όχι απόλυτη συμφωνία) και δυο λευκά της ΑΠ. Τέλος, μπήκε η απεργία στις 17 που την έβαλε η αυτόνομη Παρέμβαση και την ψήφισε η ΑΠ και το ΠΑΜΕ (4 ψηφοι).

ΠΗΓΗ mao.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου