Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Καταρρέει η προπαγάνδα των «επενδύσεων»

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η «τύχη» στην κυβέρνηση: την ίδια μέρα που το Μέγαρο Μαξίμου πανηγύριζε για την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αέριου στην Ευρώπη και ο πρωθυπουργός, από τη φιέστα στις εγκαταστάσεις της κινεζικής Cosco στον Πειραιά, επαναλάμβανε το γνωστό παραμύθι ότι «οι επενδύσεις είναι η απάντηση στην κρίση», την ίδια μέρα δινόταν στη δημοσιότητα η ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για τις επενδύσεις που αποτελεί ισχυρό κόλαφο για την κυβερνητική προπαγάνδα και θριαμβολογία.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Στρατός ΑΕ: «Ιδιωτικές» Ένοπλες Δυνάμεις, πίσω από τις «πολιτοφυλακές»

Τι επιδιώκουν όσοι στηρίζουν την δημιουργία “πολιτοφυλακών” στην Ελλάδα; Μα την ιδιωτικοποιηση και μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων! Απλά και ξεκάθαρα αυτός είναι ο στόχος όσο “ιλουστρασιόν” και αν είναι το περιτύλιγμα με το οποίο καλύπτουν τις προτάσεις τους.
Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη πολιτοφυλακών. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών όπου η κατοχή όπλων χωρις λόγο και αιτία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Αυτό έχει αρχίσει να συμβαίνει και στην Ελλάδα όπου πολλά ,πάρα πολλά όπλα βρίσκονται σε χέρια πολιτών χωρίς κανένα έλεγχο και άδεια!
Οι προτάσεις περί πολιτοφυλακής είναι το πρώτο βήμα μιας πολύ συγκεκριμένης 
προσπάθειας να παραχωρηθεί έργο των Ενόπλων Δυνάμεων σε ιδιώτες.
Αν νομίζετε ότι όλα αυτά είναι “σενάρια επιστημονικής φαντασίας” διαβάστε τι…προσφέρει ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι υποτίθεται με έδρα την Βόρεια Ελλάδα.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Δούρου Δούρου Κουμουνδούρου

Του antapoΚΡΙΤΗ.

Το να σχολιάζεις δηλώσεις της υπεύθυνης ευρωπαϊκής πολιτικής και διεθνών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και δευτεραθλήτριας τηλεοπτικών εμφανίσεων της Αριστεράς, είναι σαν να κλέβεις παγκάρι εκκλησίας. Γιατί η πολιτική αμετροέπεια και η εναγώνια λαχτάρα συστημικών λύσεων, μας έχουν χαρίσει δηλώσεις που έχουν μείνει στην ιστορία. Από την καταδίκη της λαϊκής αποδοκιμασίας στον Φούχτελ με το αμίμητο “ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ”, μέχρι το “κάντο όπως ο Μόντι” πέρυσι το καλοκαίρι που εννοούσε την εγχώρια έλλειψη διαπραγματευτών ικανών να αλλάξουν τα μνημόνια. Στο παλμαρέ δηλώσεων της υποψήφιας Υπουργού Εξωτερικών, βρίσκεται και η μνημειώδης διαπίστωση για τον Ομπάμα ότι βαδίζει “στα χνάρια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ”.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Κρίση για όλους τους Έλληνες; Όχι ακριβώς.

''Τσουνάμι'' νέων παραγγελιών από τους Έλληνες εφοπλιστές.

Σημείωση δική μας : Φαίνεται ότι ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει δει το εισόδημά της να καταποντίζεται κάποιοι μιά χαρά ευημερούν και έχουν κέρδη ρεκόρ. Τελικά είχε δίκιο ο Πάγκαλος όταν έλεγε ''Το μνημόνιο είναι ευκαιρία για τον τόπο, είναι ευτυχία για τον τόπο'', απλά δεν είπε ότι είχε στο μυαλό του κάποιους λίγους κατοίκους αυτού του τόπου μεταξύ των οποίων και οι εφοπλιστές. Δεν φτάνει που οι εφοπλιστές χαίρουν πλήρους φορολογικής ασυλίας , ούτε ένα καράβι για το θεαθήναι δεν παραγγέλνουν στα ελληνικά ναυπηγεία. Φαίνεται ότι δεν τους συγκινεί ιδιαίτερα η ''εθνική'' προσπάθεια εξόδου από την κρίση, ούτε το 1,5 εκατομμύριο και βάλε Έλληνες άνεργοι. Τα κέρδη τους είναι υπεράνω τέτοιων εθνικών προβλημάτων. Κατά τα άλλα κάποιοι υπερπατριώτες(Σαμαράς, Χ.Α) καμαρώνουν και κομπάζουν για την πρωτιά της ''ελληνικής'' ναυτιλίας.   

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ

Εσπασαν τα κοντέρ σε νέες παραγγελίες το Μάιο του τρέχοντος έτους οι Ελληνες εφοπλιστές, επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ μετά το 2009. 

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Λεόν Τρότσκι : Το εθνικό ζήτημα


Σημείωση δική μας : Οι ξεκάθαρες θέσεις και η μεγάλη σημασία που έδιναν οι μπολσεβίκοι πάνω στο εθνικό ζήτημα την εποχή μάλιστα των εθνικών ιμπεριαλισμών φαίνονται ξεκάθαρα στην παρακάτω εισήγηση του Τρότσκι.

Λεόν Τρότσκι

Σύντροφοι πρέπει τώρα ν' ασχοληθώ μ' ένα ζήτημα που η σημασία του είναι αποφασιστική για την Ουκρανία κι αυτό είναι το εθνικό ζήτημα. Σας έχω ήδη πει πως, την πρωτοβολία σε τούτο το ζήτημα την είχε ο Βλαδιμίρ Ιλίτς. Τις παραμονές της αρρώστιας του χτύπησε τον ''κώδωνα του κινδύνου'' γιατί φοβόταν ότι σοβαρά λάθη μπορούσαν να γίνουν τόσο σ' αυτό όσο και στο αγροτικό ζήτημα. Κι ένιωσα πολύ έντονα τη δυνατότητα τέτοιων λαθών όταν διάβασα στην εφημερίδα τα σχετικά με την συνδιασκεψη της περιοχής του Λουγκάνσκ όπου αναφερόταν : ''Ο σύντροφος Ρακόφσκι έκανε μια εισήγηση πάνω στο εθνικό ζήτημα, αλλά η εισηγηση αυτή μας βρήκε απροπαράσκευους και δεν έγινε συζήτηση''.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Για την συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ

Από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου έλαβε χώρα όπως κάθε χρόνο από το 1954 η συνάντηση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ φέτος στο Watford της Βρετανίας. Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ιδρύθηκε το 1954 και πήρε το όνομα της από το ομώνυμο ξενοδοχείο της Ολλανδίας όπου έγινε η πρώτη σύναξη. Για την ίδρυση της Λέσχης πρωτοστάτησαν ο Βέλγος πρίγκιπας Βερνάρδος και ο Πολωνός Γιόζεφ Ρέτινγκερ ο οποίος ήταν την ίδια εποχή από τους πρωτεργάτες της ''Ευρωπα'ι'κής Κίνησης'' που πρωοθούσε την ευρωπα'ι'κή ενοποίηση δηλαδή την δημιουργία της τότε Ε.Ο.Κ. Για την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ έχουν ειπωθεί και γραφτεί πάρα πολλά δυστυχώς όμως τα περισσότερα δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με την πραγματικότητα και λειτουργούν εντελώς αποπροσανατολιστικά όσο αφόρα την ουσία του ζητήματος που είναι ποιός είναι ο πολιτικός ρόλος της λέσχης και ποια η πολιτική ουσία της ύπαρξης της και της λειτουργίας της.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Όλο το ακροδεξιό παρακράτος υπέρ Σαμαρά και κυβέρνησης

Τόσο μνημονιακό σθένος που και ο Πρετεντέρης ζήλεψε 
Το νέο μνημονιακό πραξικόπημα Σαμαρά στην ΕΡΤ και η στάση της ακροδεξιάς και της Χρυσής Αυγής πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα υποχρεώνει ακόμα και τους τυφλούς να δουν καθαρά και τους πλεον αδαείς να καταλάβουν για το ποιός είναι ο πραγματικός τους ρόλος. Γιατί η Χ.Α προσπαθεί να μακιγιαριστεί, να καμουφλαριστεί και να ξεγελάσει και εν πολλοίς το κατάφερνε μέχρι σήμερα καλιεργώντας με πολύ επιμέλεια ένα δήθεν αντισυστημικό και αντιμνημονιακό προφίλ. Αλλά όπως έχουμε τονίσει επανειλημένα είναι οι καμπές των γεγονότων και οι απότομες στροφές που σε περιόδους κρίσης μόνο σπάνιες δεν είναι που δείχνουν ξεκάθαρα με ποιά πλευρά είσαι. Εννοούμε κρίσιμες καμπές και απότομες στροφές όλες τις μετωπικές συγκρούσεις που ξεσπούν μεταξύ των κατοχικών κυβερνητικών ανδρεικέλων και του ελληνικού λαού. Σε όλες αυτές τις συγκρούσεις που αν υπήρχε μία επαναστατική πρωτοπορεία θα είχαν πάρει το χαρακτήρα γενικού ξεσηκωμού η Χ.Α πήρε αρκετά καθάρα το μέρος της τρικομματικής κυβέρνησης των μνημονίων και των κατοχικών δυνάμεων. 

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δείτε τι έλεγε πριν ένα χρόνο για την ΕΡΤ ο πολιτικός απατεώνας Κεδίκογλου (Video)




Σε δήλωσή του σε εμφανώς καταγγελτικό τόνο κατά τη διάρκεια κινητοποίησης δημοσιογράφων δίπλα από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, είχε πει ο Σίμος Κεδίκογλου:

«Κλείνει εγκαταστάσεις, κλείνει συχνότητες, απολύονται άνθρωποι, απαξιώνεται η δημόσια περιουσία και αυτό το δυναμικό μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλαπλασιαστικά οφέλη για το καλό όχι μόνο της ΕΡΤ, της ελληνικής οικονομίας. Έχουμε καταθέσει αναλυτική πρόταση, ειδικότερα για την ΕΤ1 έχω πει: Δεν κατανοώ το όφελος από το κλείσιμο της ΕΤ1, από την κατάργηση των υπερσύγχρονων στούντιο που υπάρχουν εκεί και να δοθεί το κτίριο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική. 

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Το κατάντημα της «Αριστεράς» της παγκοσμιοποίησης

Τάκης Φωτόπουλος

Η βασική αιτία  της καταβαράθρωσης τόσο της άλλοτε κραταιάς Ευρωπαϊκής Αριστεράς όσο και της υποτυπώδους βορειοαμερικάνικης, είναι ότι αντί να αναπτύξει νέα θεωρητικά εργαλεία για να αναλύσει ένα νέο συστημικό φαινόμενο όπως η παγκοσμιοποίηση —που σήμερα σαρώνει εργασιακές σχέσεις, συντρίβει υπεραιωνόβιες κοινωνικές κατακτήσεις, ξεπουλά τον κοινωνικό πλούτο και συνθλίβει τα λαϊκά εισοδήματα— είτε καταφεύγει σε θεωρητικά εργαλεία του 19ου αιώνα, είτε κάνει κάτι χειρότερο. Καταφεύγει σε υποπροϊόντα της μεταμοντέρνας ιδεολογίας της παγκοσμιοποίησης (ανθρώπινα δικαιώματα πάνω από την κοινωνική και εθνική απελευθέρωση κ.λπ.) και σε αποπροσανατολιστικές συνωμοσιολογίες του τύπου «δόγμα σοκ» που πιπιλάνε «κόκα-κόλα διανοούμενοι», αλλά και «αντιεξουσιαστές της συμφοράς»!

Το ΒΗΜΑ, το ''συνταγματικό τόξο'' και η αριστερά

''Συνταγματικό τόξο''
Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε στο κτίριο της Παλιάς Βουλής παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου του ΔΟΛ και του Βήματος Νίκου Χασαπόπουλου ''Η Χρυσή αυγή, η ιστορία, τα πρόσωπα και η αλήθεια'' με συντονιστή μάλιστα της συζήτησης τον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού ''βήμα fm'' Βασίλη Χιώτη. Στο πάνελ των ομιλητών εκπρόσωποι όλων των κομμάτων του ''συνταγματικού τόξου'' πλην των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Δεν έχουμε διαβάσει το βιβλίο και ούτε πρόκειται για να πούμε και την αλήθεια, σίγουρα κάποιες αλήθειες θα περιέχει δεν είναι και δύσκολο να αποδείξεις το τι εστί Χρυσή Αυγή, έχουν δημοσιευθεί εκατοντάδες κείμενα πάνω σε αυτό σίγουρα καλύτερα από του δημοσιογράφου του Βήματος που θα μένει μόνο στην επιφάνεια. Γιατί ένας βασικός ρόλος της Χρυσής Αυγής σαν προβοκάτορας του συστήματος είναι να δίνει πάτημα ακόμα και στον Βενιζέλο να παριστάνει τον δημοκράτη(ήταν και αυτός καλεσμένος στην εκδήλωση δεν παρέστη λόγω υποχρεώσεων).